Axelhus

Om Axelhus


Axelhus er bygget som feriekoloni i 1920 i røde mursten, og gennemrenoveret i 1995. Der bliver løbende foretaget forbedringer både ude og inde.
Der er helt nyt naturgasfyr med up-to-date centralvarme, som leverer masser af varmt vand til de mange brusebade.
Toiletforholdene er rigelige og fuld up-to-date.
Da der er mange trapper i huset, er det desværre ikke handicap venligt. Huset er røgfrit.
Axelhus, der er helårsisoleret og virkelig godt opvarmet, er på 700 m2 fordelt på 3 etager.
Fra øverste etage har man udsigt til Storebælt.

Huset har 48 sengepladser i 12 værelser. Der er dyner, rullemadrasser og hovedpuder til alle.

I spisestuen kan der sidde ca 50 personer. Der er en dejlig opholdsstue, samt stort orangeri/udestue med direkte adgang fra Axelhus med plads til ca. 60 personer på ca. 67 m2.

I kælderen, ved siden af spisestuen, er der indrettet fuldt professionelt køkken, hvor enhver kok vil glæde sig ved, at tilberede mad til husets brugere. Der er service til alle. Endvidere er der opvaskemaskine, fryser og køleskabe.

I dag bruges Axelhus som rammen om mange familiefest, familietræf, bryllup, almindelig fester, teambuilding, events, forretningsmøder, kurser, skoleferier, ferieskole, feriekoloni, spejderhytte og kæmpe sommerhus for familier og venner. Der kommer lystfiskerforeninger, politi hundeskoler samt deltagere til ridekurser afholdt af Broholm Rideklub.
Det er mulighed for at få mad fra køkkenet på Broholm.

Axelhus er ejet af Anne Lütken, der også ejer det nærliggende Gods Broholm sammen med sin søn Anders Sehested.

Broholm drives i dag som et hotel og konference center. Der kan arrangeres rundtur på Broholm for et mindre beløb. www.broholm.dk.

Lundeborg ligger kun 1 km fra Axelhus. Her er en dejlig badestrand, en meget hyggelig fiskeri- og lystbådehavn med nogle vidunderlige gamle bindingsværkslagerbygninger, samt den bedste isbod i miles omkreds.

Læs mere om Lundeborg ved at klikke her.


Stort dejligt køkken
Stort dejligt køkken
Stuen på 1. Salen
Stuen på 1. Salen