Omegn

Der kan arrangeres rundvisning på Broholm for et mindre beløb. Info. www.broholm.dk
På Broholm findes også et helt unikt stenaldermuseum med omkring 60.000 flintegenstande, skelettet af en elg fra den seneste istid mm. Museet er etableret af en forfader til ejeren af Axelhus, N.F.B. Sehested, og dette museum er naturligvis åbent for offentligheden. Mueseet administreres af Svendborg Museum. www.svendborgmuseum.dk Der foretages til stadighed nye og meget interessante oldtidsfund i omegnen af feriehuset Axelhus.

Til Broholm hører også et stort, topprofessionelt ridecenter, hvor kortere ridekurser kan arrangeres for mindre hold. For yderligere information klik her.

'Skolerne i Oure Sport & Performance' ligger kun 3 km fra Axelhus. Info klik her. I den umiddelbare nærhed af Axelhus ligger endvidere adskillige interessante historiske bygninger mm.

Blandt andet:

1 km fra Axelhus mod øst ligger dejlige Lundeborg gjort kendt af Ove Bagers, Lundeborgvisen. Der er en virkelig god badestrand, et fiskerleje med de vidunderlig gamle bindingsværkslagerbygninger, samt en stadig voksende lystbådehavn. Der findes restauranter samt det bedste ishus i miles omkreds. For mere information om Lundeborg klik her.

1 km vest for Axelhus ligger det historiske Gods Broholm, der idag er et pragtfuldt hotel og kursus center. Slottet er, som boede familien der stadig, hvad de også ofte gør, og dette giver det en helt speciel atmosfære.

Den charmerende Hesselagergaard.
Hesselagerstenen fra den sidste istid.
Glorup hvor H C Andersen skrev adskillige af sine mest kendte eventyr.
Rygaard en af de ældste herregårde i Danmark.
Egeskov med sin have og museum www.egeskov.dk Søfartsbyen Svendborg med sin ganske specielle charme, havnen med de mange gamle sejlskibe og med flere værtshuse per indbygger end nogen anden by i Danmark, er vel nok også den bedst bevarede søfartsby i Danmark www.svendborg.dk
Omegnen omkring Axelhus er af helt speciel karakter, der er vand, skov, historiske bygninger og masser af historie endnu skjult i jorden. Her er rig lejlighed for teambuilding, familiesammenkomster og sommerhus med mening, feriekoloni og spejderhytte der kan vise dansk historie 'live'.